Home Wie zijn wij Werkgever Werkzoekende Uitzendbranche Mobiliteit Contact & Route Vacatures > Nieuws Contactformulier Sitemap

Quicklinks:

www.abu.nl www.normeringarbeid.nl www.szw.nl www.uwv.nl
 
 

09 Febr. 2015 - Masterclass 50+ 'verruim je blik'

Maandag 19 januari vond de eerste masterclass ‘Verruim je blik’ plaats, die de brancheorganisaties NBBU en ABU gratis aanboden aan (Intercessie) intercedenten.
 
De masterclass bood de medewerkers van uitzendbureaus tools en inspiratie om nog meer focus te leggen op het bemiddelen van 50-plussers. De trainingen zijn onderdeel van een aantal initiatieven van de uitzendbranche om de bemiddeling van 50-plussers extra aandacht te geven. Zo lanceerde de uitzendbranche dit najaar het online magazine Open voor ervaring. Daarnaast worden specifieke speeddates georganiseerd voor 50-plussers en spelen diverse uitzendbureaus een actieve rol in netwerktrainingen die UWV voor ouderen organiseert.
 
Belangrijke rol uitzendbranche
De uitzendbranche speelt een belangrijke rol om werkloze 50-plussers aan de slag te helpen, zo blijkt uit de laatste Barometer 50-plus van UWV. Van de honderd werkloze ouderen die aan het werk gaan, is bij een kwart daarvan een uitzendbureau betrokken. Een op de acht uitzendkrachten is 50-plus. In de barometer ontkracht de uitzendbranche ook de meest voorkomende vooroordelen over oudere werknemers.
In de masterclasses kwamen de voordelen van het werken met ouderen aan bod: gemotiveerd, bereikbaar en ervaren. Deelnemers leren omgaan met de meest voorkomende vooroordelen tegen ouderen, ze kunnen hun ervaringen delen en krijgen praktische informatie over subsidies en regelingen.


<<< Overzicht